Geschiedenis

De Koninklijke Haagse Harmonie kent een rijke geschiedenis. De 'Haagsche Postfanfare' werd in 1900 opgericht als eerste muziekvereniging binnen de PTT. In de beginjaren werd de meeste tijd besteed aan het leren van noten lezen en muziek spelen, aangezien slechts 2 (!) leden hierin bedreven waren. In 1950 kreeg de fanfare het predicaat 'Koninklijk'. Twee jaar later werd de (lopende) fanfare omgezet naar een (zittende) harmonie en ging men verder onder de naam 'Koninklijke Haagse PTT Harmonie', wat later veranderde in 'Koninklijke Haagse TNT Harmonie'.

In 2010 besloot TNT dat er door bezuinigingen geen plek meer was voor de vereniging. Sinds 1 januari 2011 is de vereniging zelfstandig en luistert naar de naam 'Koninklijke Haagse Harmonie'.

De Koninklijke Haagse Harmonie is een bloeiende harmonie met een gemengd gezelschap. De leden die nog uit het TNT-nest komen hebben zich inmiddels vermengd met een groep nieuwe, enthousiaste jonge leden waardoor er een gezellige mengeling van jong en oud is ontstaan.

De diversiteit binnen het orkest zie je ook terug in ons repertoire: prachtige klassieke stukken worden afgewisseld met filmmuziek of een ritmische Lady Gaga Medley. Deze mix maakt de concerten van de Koninklijke Haagse Harmonie een genot voor het publiek en de spelers.

Een van de jaarlijks terug kerende hoogtepunten is het jaarconcert. Het eerste jaarconcert werd gegeven in augustus 1901, in de vorm van een openbare repetitie voor donateurs. Ook vandaag de dag is het jaarconcert een moment waarop de vereniging haar donateurs bedankt voor hun steun, door middel van een spetterend optreden. Naast donateurs komen hier ook vrienden, familie en andere muziekliefhebbers op af.

102_2242.JPG