Matthijs Valkenwoud

Dirigent Matthijs Valkenwoud studeerde vanaf 2002 klassiek trompet bij Ad van Zon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn Master diploma voor deze opleiding. Hij haalde tevens zijn onderwijs akte aan het KC en volgde lessen ensemble leiding. Onder zijn Master studie volgde Matthijs het bijvak Barok trompet bij Suzan Williams. Momenteel studeert hij Hafabra Directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na zijn studie speelde Matthijs als freelance trompettist bij verschillende orkesten zoals het Promenade Orkest, Holland Orkest Combinatie, l’Orchestra Particolare, het Orkest van het Oosten, het Rotterdams Filharmonisch Orkest en het Symphony Orchestra of India. Ook speelde hij bij vele grote musicalproducties van Mark Vijn en Joop van den Ende, waaronder Anatevka, Ciske de Rat, Mary Poppins, Les Miserables en La Cage aux Folles.

Naast de werkzaamheden als trompettist is Matthijs ook werkzaam als trompet docent bij verschillende muziekverenigingen en muziekschool het Koorenhuis in Den Haag. Matthijs is daarnaast altijd werkzaam geweest als dirigent bij verschillende muziekverenigingen.Momenteel is hij dirigent bij de jeugd orkesten van muziekvereniging Excelsior Papendrecht en sinds april 2016 van de Koninklijke Haagse Harmonie