Koninklijke Haagse Harmonie

Dirigenten.

Eerste Dirigent :

Matthijs Valkenwoud

Dirigent Matthijs Valkenwoud studeerde vanaf 2002 klassiek trompet bij Ad van Zon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn Master diploma voor deze opleiding. Hij haalde tevens zijn onderwijs akte aan het KC. Onder zijn Masterstudie volgde Matthijs het bijvak Baroktrompet bij Suzan Williams. Vanaf 2016 studeert hij Hafabra Directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na zijn studie speelde Matthijs als freelance trompettist bij verschillende orkesten zoals het Promenade Orkest, Holland Orkest Combinatie, l’Orchestra Particolare, het Orkest van het Oosten, het Rotterdams Filharmonisch Orkest en het Symphony Orchestra of India. Ook speelde hij bij vele grote musicalproducties van Mark Vijn en Joop van den Ende, waaronder Anatevka, Ciske de Rat, Mary Poppins, Les Miserables en La Cage aux Folles.

Naast de werkzaamheden als trompettist is Matthijs ook werkzaam als trompetdocent bij verschillende muziekverenigingen en muziekschool KOO in Den Haag. Hiernaast valt hij in als dirigent en koperdocent bij verschillende orkesten. Sinds april 2016 is Matthijs dirigent van de Koninklijke Haagse Harmonie. Hiernaast is Matthijs muzikaal leider bij bigband Let's Swing uit Delft.

 

Matthijs Valkenwoud


 

Tweede dirigent :

Victoria Ruiz Bermudez.

María Victoria Ruiz (roepnaam Victoria) is in 2006 afgestudeerd aan het  Higher Conservatory of Málaga onder het
mentorschap van José María Puyana.

Gedurende haar studie heeft ze aanvullende studies gevolgd bij meerdere vooraanstaande klarinettisten zoals Jose Luis Estellés, Reinhard Wieser, Guido Arbonelli, Matthias Glander, Harry Sparnay, Eric Hoeprich en David Shea.
In 2008 werd ze de benoemd tot permanent lid van de onderwijsstaf van “Music and Performing Arts”  van de Regionale Regering van Andalusie (Spanje).


Tien jaar heeft Maria Victoria gewerkt aan  het "Manuel Carra" High Conservatory of Music met focus op het lesgeven aan studenten en het meewerken aan vele muziekevenementen als klarinettist en als dirigent.
Verder is ze zeer actief gebleven als uitvoerend klarinettist en basklarinettist in orkesten en kamermuziek ensembles in haar thuisstad, zoals het Provinciaal Orkest van Málaga,  het Orkest van de Universiteit van Málaga en de  Málaga Municipal Band.
In 2017 is Maria Victoria in Nederland komen wonen. Ze is actief als freelance musicus en bezig haar muziek kennis verder te verdiepen.
Sinds 2018 is ze bij de Koninklijke Haagse Harmonie als solo klarinettist en  tweede dirigent.
 

Victoria Ruiz Bermúdez - 2e dirigent KHH